Mindfulness vanhemmuuden voimavarana

Aika: 14.4.2019 klo 18:00 - 20:00
Paikka: Galleria Villa Armas, Armas Branderin katu 8, Pikonlinna, Kangasala

Mindfulness eli tietoinen ja hyväksyvä läsnäolo on pysähtymistä nykyhetkeen ilman, että arvostelemme tai analysoimme omaa sisäistä tai ulkoista kokemustamme millään lailla. Tietoinen läsnäolo on nykyhetken hyväksymistä ja samalla omien ajatusten, tunteiden ja kokemusten hyväksymistä tässä ja nyt. Tietoisuus- ja läsnäolotaidoilla tarkoitetaan kykyä keskittyä meneillään olevaan hetkeen.

Meillä kaikilla on taipumus miettiä menneitä ja suunnitella tulevaa sen sijaan, että eläisimme täysin aistein nykyhetkessä. Tietoisesti läsnä olevina voimme valita, mihin suuntaamme huomiomme sen sijaan, että mielemme siirtyy kohteesta toiseen hallitsemattomasti. Läsnäolo on samalla lempeää uteliaisuutta ja avoimuutta itseään ja ympäröivää maailmaa kohtaan.

Mindfulness on menetelmä, joka tutkitusti vahvistaa stressinhallintaa ja hyvinvointia. Sen avulla myönteiset tunteet saavat arjessa lisää tilaa ja haastavissa tilanteissa toimiminen ja niistä palautuminen helpottuu. Menetelmä hyödyntää erilaisia kehotietoisuutta vahvistavia harjoituksia.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan menetelmään käytännön harjoitusten kautta, aiempaa kokemusta menetelmästä ei tarvita.

Ohjaajana toimii toimintaterapeutti ja mindfulness-ohjaaja Tuuli Mähönen  Kangasalta.

Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen.

Tervetuloa!

Ilmoittautuminen