Oksanan blogi: Postikortti Amsterdamista

21.6.2024

Rakkaat blogini lukijat, 

Kevät on kääntynyt kesäksi ja moni suunnittelee jo kovasti lomakautta. Itse otin varaslähdön jo toukokuussa aurinkoiseen Amsterdamiin. Olin haaveillut kohteesta jo hyvän aikaa ja kun äkkäsin huokeat lennot Tampere-Pirkkalan kentältä, tartuin välittömästi tilaisuuteen ja lähdin reissuun. Matka oli ensimmäinen koronan jälkeen ulkomaille ja minua jännitti suunnattomasti, osaanko enää toimia lentokentällä. Check-in puhelimella ennen lähtöä oli tuttua kauraa jo Norjan matkalta ja minulla oli mukanani vain käsimatkatavarat, jotta toiminta lentokentällä on nopeaa. Aamulla härääminen tuotti hieman ongelmia, mutta koska kohde oli mieluinen, pieni univaje ei haitannut. Ehtii sitä torkkua konessanikin. Lentoyhtiöni pyysi olemaan kentällä kahta tuntia aiemmin, joten otin taksin, vaikka bussillakin olisi päässyt kätevästi. Bussi tuli heti, kun lähtöportti aukesi. Ensi kerralla olen sitten viisaampi. 

Matka kohteeseen meni kätevästi. Otin linja-auton lentokentältä. Yllätys oli suuri, kun linja-auto ajoi yhden kohteeni ohi, nimittäin Rijksmuseumin. Jäin pois linja-autosta, ostin liput museokaupasta ja astuin sisään alankomaalaisten mestareiden maailmaan. Taide tosiaan sykähdytti: päällimmäisenä mieleen ovat jääneet Rembrandin ”Yövartio” ja portaiden mosaiikit. Museokahvilassa nautin kevyen välipalan ja lähdin kohti hostellia. Check in alkaisi pian. 

Hyvin nukutun yön jälkeen lähdin ihmettelemaan kaupunkia. Kulkemisen helppous ja monipuolinen museo- ja ostosmahdollisuuksien tarjonta pyörsi pääni. Pienissä myymälöissä oli myynnissä kaikkia todella hienoa vaatteita, kenkiä, jääkaappimagneetteja… Yksi paitakauppa muistutti ihan reiviluolaa! Lankesin pariin t-paitaan, mutta suunnittelen kovasti jo ostosmatkaa Amsterdamiin. Unohtakaa Pariisi! Täällä on hienompaa! Myös vinot talot saivat minut kummastelemaan: tuollako on seuraava majapaikkani? Onneksi oma hostellini oli suorassa. Hostellivieraista en menisi valalle XD 

Hostellilla sain jutella monen eri ihmisen kanssa monista eri maista. Monet haaveilivat asumista Euroopassa, eritoten Amsterdamissa. Kysyin, olisivatko he halukkaista vierailemaan myös Suomessa. ”Mahdollisesti”, moni vastasi. Hostellilla oli omaa ohjelmaa: elokuvailtaa, lautapeli-iltaa, comedy club… Eihän täältä minnekään halua mennä. Muistakaa loman perimmäinen tarkoitus: lepääminen ja rentoutuminen. Ja ruoka! Paras ateria Amsterdamissa oli tötteröstä myytävät ranskalaiset. Tulisella majoneesilla. Aiheutin annoskateutta somen välityksellä Suomen suvulle. Pelkillä ranskalaisilla. 

Tämä ei ole hyvästi, vaan näkemiin! Niin paljon on vielä nähtävää ja koettavaa. Eurostar-juna lähtee Amsterdamista. Lähdenkö joskus seikkailemaan Lontooseen? British Museum kiinnostaa. 

Oksanan blogi toivottaa lukijoilleen hyvää kesää! Nähdään taas elokuussa! Muistakaa rentoutua ja viettää aikaa rakkainpienne kanssa <3

Kuva: Pexels