Verkkoluento: Vähemmän on enemmän - Vanhempien hyvinvointi ja resilienssi

  • ke 24.2.2021 klo 1819:30

Luennon järjestävät Suomen Kielipolku SLI ry, Tampereen seudun autismiyhdistys TSAU ry ja Pirkanmaan Erilaiset Oppijat.

Kenelle ja Miksi

Erityislapsi tarkoittaa myös erityistä vanhemmuutta. Miten helpottaa omaa selviytymistään ja kasvattaa resilienssiään niinäkin päivinä kun kaikki tuntuu mättävän eikä mikään toimi. 

Kuka

Meri Lähteenoksa on kahden neuropsykiatrisen, jo aikuisen neurokirjolaisen äiti ja neuropsykiatrinen valmentaja. Tällä luennolla hän kertoo omia kokemuksiaan ja keinojaan omista, lastensa ja asiakkaittensa haastavista hetkistä ja keinoista, joilla niistä selvittiin uudenlaisiin näkökulmiin. 

Mitä

Resilienssi tarkoittaa sinnittely-, toipumis- ja oppimiskykyisyyttä haasteiden keskellä. Parhaimmillaan Ihana erityislapsi tuo yleensä myös haasteita, joskus melkein kestämättömiäkin. Tietoa ei löydy, tuet takkuavat, pari- ja ystävyyssuhteet natisevat liitoksissaan, koulusta ei löydy ymmärrystä eivätkä nivelvaiheet ole helppoja. Pitäisi olla kaikkea: äiti, isä, puoliso, asianajaja, kuntouttajakin. Miten helpottaa omaa selviytymistään ja kasvattaa resilienssiään niinäkin päivinä kun kaikki tuntuu mättävän eikä mikään toimi. 

Miten

Luento tutustuttaa mm. Stressiprofiili -työkaluun, jonka tehtyään osaa auttaa itseään ja toisiaan paremmin ja tiedostavammin sekä Atuhe - rentouttamistekniikoihin, joissa käytetään hyväksi kaikkialla läsnäolevia uusiutuvia luonnonvarojamme: ajatuksia, haluja ja tunteita.

Muutamia kannustavia tarinoita ja oikopolkuja arjen painon keventämiseksi.

Ilmoittautuminen tapahtuu Suomen Kielipolun sivujen kautta:

Ilmoittautumislomake