Verkkoluento: Vihanhallinta ja vihanhallinnan keinot

  • ke 3.2.2021 klo 1819:30

Ilmoittaudu mukaan 2.2. klo 12:00 mennessä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla. Luennoitsija: Tiina Röning

https://www.kielipolku.info/toiminta/luennot/

Luennon järjestävät Suomen Kielipolku SLI ry, Tampereen seudun autismiyhdistys TSAU ry ja Pirkanmaan Erilaiset Oppijat.

***

AGGRESSION REPLACEMENT TRAINING® (ART) on menetelmä, jonka avulla voidaan opettaa epäsosiaalisesti (aggressiivisesti tai vetäytyvästi) käyttäytyville nuorille tai nuorille aikuisille valmiuksia rakentavaan vuorovaikutukseen. Suomen ART ry on perustettu vuonna 2004 ja sen tavoite on edistää suomalaista Aggression Replacement Training® -osaamista nuorten aggressiivisen käyttäytymisen vähentämiseksi Suomessa.

Aggression Replacement Training® (ART) on menetelmä, jota on tutkittu, käytetty ja kehitetty USA:ssa ja nyt myöhemmin Euroopassa – meitä lähinnä Ruotsissa. Menetelmän isä Arnold P. Goldstein hahmotteli sen 1980-luvulla yhdessä toverinsa Barry Glickin kanssa. Menetelmä tähtää toiminnallisten harjoitusten kautta sosiaalisen, hyväksytyn käyttäytymisen vahvistumiseen. Tavoite on, että nuori kehittyy moraalisessa ajattelussa, oppii parempaa itsehillintää ja uusia sosiaalisia taitoja tullakseen toimeen jokapäiväisessä elämässä. ART:n lähtökohta on, että sosiaalista, yhteisön hyväksymää käyttäytymistä voidaan opettaa ja oppia. ART:ssa on harjoitteita kolmella tasolla:

• vihanhallinta, tunnetaso

• sosiaaliset taidot, käyttäytymisen taso

• moraalinen perustelu, arvojen ja ajattelun taso